Senest opdateret: 02. oktober 2019

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Brug ooono til at få og dele advarsler om fartkontroller og situationer i trafikken som kræver særlig opmærksomhed. Del det du ser og bekræft de advarsler du får når du ser dem. På den måde hjælper vi hinanden til at sænke farten på særligt farlige vejstrækninger – herhjemme og i resten af Europa.

Få kunder oplever desværre, at det ikke er muligt at firmwareopdatere ooono, hvis man har opdateret til iOS 13.1. og over. Dette skyldes en fejl fra Apples side i forbindelse med udgivelsen af iOS 13.1. Vi har rettet henvendelse til Apple og forventer problemet løst indenfor kort tid. For at løse problemet her og nu kan du firmware opdatere din ooono ved hjælp af en Android eller iPhone (som benytter iOS 13 eller tidligere). Vi håber, at du har mulighed for at låne kærestens, vennens eller kollegaens telefon til at klare opdateringen, indtil Apple får løst problemet.

ooono trafikalarm er en lille elektronisk, trådløs knap til bilen, som advarer om fartkontroller og andre situationer, hvor du skal være særlig opmærksom i trafikken. Advarslen kommer ca. 30 sekunder før og består af en advarsels lyd med lysblink.

For at bekræfte til databasen at der er en hastighedsmåling eller en forhindring på vejen trykker du én gang på ooono. Viser det sig at være falsk alarm gør du intet. Får du ingen alarm er det fordi du er først på stedet. Er det en hastighedskontrol, så trykker du på ooono én gang og ved forhindring på vejen dobbelt-klikker du. Forhindring på vejen kan være alt lige fra kø, ulykke, vejarbejde, tabt gods, dyr på vejen eller andet som kræver særlig opmærksomhed fra dig og dine medtrafikanter.

ooono forbindes til app’en, “ooono connect”, på telefonen. ooono og appen får data fra trafikalarm.dk, som er Danmarks mest moderne og populære trafik-app. I alt har over 1 mio. danskere downloadet trafikalarm-appen, og mere end 250.000 brugere melder, når de færdes i trafikken. Det er samme database, du melder ind til, når du trykker på knappen på din ooono.

Husk, at din ooono IKKE er afhængig af appen Trafik Alarm og ikke kræver abonnement på trafikalarm.dk

ooono har en følge-app der hedder “ooono connect”, som kan hentes gratis i Apple App Store (kræver minimum iOS 10) og Google Play (kræver minimum Android 4.4).

 1. Tænd Bluetooth på din telefon
 2. Åben appen ooono connect og følg guiden
 3. Sørg for, at ooono er tæt på telefonen
 4. Hold den store knap på ooono inde i 5-7 sekunder, til den bipper og blinker, og slip så knappen
 5. ooono forbinder nu automatisk til din telefon via Bluetooth og appen ooono connect.
 6. Fremover vil ooono og din telefon forbinde automatisk (når Bluetooth er tændt på din telefon), når du begynder at køre, uden at du behøver at gøre noget.

Hvis du oplever, at din ooono ikke forbinder automatisk, når du begynder at køre, er det højst sandsynligt blot et par indstillinger, der skal ændres i din smartphone.

Generelt HUSK at:

 • Bluetooth skal være slået til
 • Mobildata skal være slået til
 • Lokation skal være slået til

Jeg har iPhone:

Opdater app i baggrund og lokaltjenester

Sørg for, at der er givet overordnet tilladelse til, at apps må opdatere i baggrunden. Dette findes under indstillinger og generelt.

Det er meget vigtigt, at “Lokaltjenester” er indstillet til ”Altid”. Indstillingen findes under indstillinger og anonymitet.

Jeg har Android:

Strøm- og batteristyring

Android findes i mange versioner på mange forskellige mærker af telefoner. Hver Android version og hvert mobilmærke har deres egen version af strøm-/batteristyring.

Dette findes under indstillinger og kan være overordnet eller for hver enkelt app og kan f.eks. hedde noget i retning af enhedshåndtering, strømstyring eller batterioptimering.

Sørg for, at appen ”ooono connect” IKKE er underlagt strøm-/batteristyring.

Både for Android og iPhone:

Nogle gange kan telefonerne have brug for lidt oprydning i indstillinger efter opdateringer af styresystem – eller generelt før ooono forbindes. Her er det vigtigt at følge rækkefølgen meget nøjagtigt.

 1. Først afinstalleres appen “ooono connect”
 2. Herefter GENSTARTES telefonen. Det er vigtigt at genstarte, i stedet for at slukke og tænde, da telefonen rydder op i gamle indstillinger ved genstart, og det gør den ikke ved sluk og tænd.
 3. Herefter skal telefonen for en sikkerheds skyld slukkes og tændes, så man er helt sikker på, at den er ryddet for alt, der har med ooono at gøre.
 4. Nu slukkes ooono trafikalarm-enheden ved at holde knappen nede i ca. 20 sekunder til der kommer én lang hyletone, hvorefter den slukker.
 5. Hent og installer nu appen “ooono connect”.
 6. Vær sikker på, at appen “ooono connect” får de rettigheder, den beder om, og ALTID må bruge lokation.
 7. Hvis du har Android, så tilføj “ooono connect” appen til listen over beskyttede apps eller tillad, at appen “ooono connect” må ignorere batterioptimering, afhængigt af hvilken version af Android du har.
 8. Åben appen “ooono connect”.
 9. Hold knappen på ooono trafikalarm nede i 5-7 sekunder, til den bipper og blinker og slip så knappen (pas på, at knappen ikke bliver holdt nede så længe, at enheden slukker igen. Det gør den efter 20 sekunders vedvarende tryk).

Nu burde telefonen og ooono trafikalarm forbinde efter meget kort tid og fremover forbinde automatisk.

Ja! ooono er helt lovlig at bruge. ooono er også sikker at benytte, fordi du undgår at fjerne blikket fra vejen. Advarslen med bip og blink, er let at opfatte, når man kører bil, og når du skal bekræfte eller indrapportere en hændelse, er der kun én knap at trykke på.

ooono øger fokus på fart og steder som kræver særlig opmærksomhed i trafikken. Ved at dele dine erfaringer med medtrafikanterne er du hele tiden med til at øge opmærksomheden i særlige risikoområder.

Lydstyrken på alarmerne fra ooono er per default stillet til max, men det er muligt at vælge en af to lavere indstillinger eller helt at slukke alarmlyden, så kun lyset ses. Det kan for eksempel være hvis du kører med sovende børn om natten eller bare godt kan lide stilhed. Det er kun alarmlyden som indstilles, de andre lyde kan ikke justeres, men de er designet til at forstyrre så lidt som muligt.

Justering af lydstyrken for alarmerne finder du under indstillinger i appen ved at scrolle længst ned. Appen husker dit valg indtil næste gang du ændrer det.

Er du kun interesseret i én type alarmer, så kan du vælge hvilke du vil modtage under indstillinger. Appen husker dit valg indtil næste gang du ændrer det.

Batteriet, er et knapcellebatteri af typen CR2450. Det holder typisk ca. 1 år, afhængigt at brugsmønster og aktivitet. Når du engang skal have et nyt batteri, kan det købes i de fleste elektronikforretninger og supermarkeder.

ooono kan lyse med alle farver, men for at undgå forvirring har vi forsøgt at gøre tingene så simple som muligt. Derfor anvendes der kun grønt, blåt og rødt lys. Det grønne lys ses når ooono tænder, forbinder og er forbundet (grønt status blink). Rødt lys ses når du kører, men ikke er forbundet, mister forbindelsen og når ooono slukkes. Desuden ses det røde lys i forbindelse med alarm for særligt hensyn i trafikken og ved bekræftelse heraf. Det blå lys ses kun sammen med alarm for fartkontrol og bekræftelse heraf. Vi har forsøgt at gøre lydende tydelige og behagelige så de høres, men uden at virke anmassende. Alarmlyden er den mest påtrængende af alle lydende og her er det muligt i appen at nedjustere volumen hvis det ønskes.

iPhone indstillinger:

Opleves der problemer med, at ooono ikke forbinder automatisk til din iPhone ved kørsel, så tjek nedenstående indstillinger og ret dem til.

Remember;

 • Bluetooth skal være slået til
 • Mobildata skal være slået til

A.

Opdater app i baggrunden

 1. Indstillinger
 2. Generelt
 3. Opdater i baggrund
 4. Opdater i baggrund -> Til (Wi-Fi og mobildata)
 5. Appen ooono skal være slået til (slideren skal være grøn)

B.

Lokaltjenester

 1. Indstillinger
 2. Anonymitet
 3. Lokaltjenester
 4. Lokaltjenester til (grøn slider)
 5. Scroll ned til ooono appen og vælg ”Altid”

C.

Afinstaller ooono connect appen og genstart telefonen.

 1. iPhone 6S og tidligere genstartes ved at holde start- og homeknappen nede samtidig, til der vises et apple logo på sort baggrund.
 2. iPhone 7 og nyere genstartes ved at holde start- og volumen-ned knappen nede samtidig, til der vises et apple logo på sort baggrund.
 3. Find ooono connect i App Store og installer den.
 4. Stil lokation til >> Tillad altid <<
 5. Sørg for at tillade opdatering af app i baggrund.

Generelt har de fleste Android telefoner, en form for strøm-/batteristyring, som man skal sørge for at ooono connect IKKE er underlagt, da ooono ellers har svært ved at forbinde, eller slet ikke kan. Dette findes under indstillinger og kan være overordnet eller for hver enkelt app.

HUAWEI indstillinger:

 1. Telefoner med Android 6
 2. Åben for Indstillinger.
 3. Vælg Avancerede indstillinger.
 4. Vælg Batteristyring.
 5. Vælg Beskyttede apps.
 6. Marker ooono connect som en beskyttet app.

Telefoner med Android 7:

 1. Åben for Indstillinger.
 2. Vælg Apps/Programmer.
 3. Vælg Indstillingeri den lille popup-menu i bunden af billedet.
 4. Vælg Særlig adgang.
 5. Vælg Ignorer batterioptimeringer.
 6. Vælg Alle apps (Tryk på blå pil).
 7. Vælg ooono connect og marker Tillad.

Telefoner med Android 8:

 1. Åben for Indstillinger.
 2. Vælg Apps/Programmer.
 3. Scroll ned i listen og vælg ”ooono connect”.
 4. Vælg Batteri.
 5. Vælg Start.
 6. I pop-up, kør slider til venstre ud for Administrer automatisk, for at deaktivere.
 7. Kør slider til højre på Auto-start, Sekundær start og Kør i baggrunden, for at aktivere de tre.
 8. Vælg OK.
 9. På de fleste Samsung telefoner skal man ind to steder (begge steder er vigtige at sætte korrekt):
 10. Ikke overvågede apps:
 11. Indstillinger
 12. Enhedsvedligeholdelse
 13. Batteri
 14. Scroll ned og tryk på ”ikke overvågede apps”
 15. Tilføj apps
 16. Find ”ooono connect” og sæt hak ud for den
 17. Tryk ”udført” i toppen.

Ikke optimeret app:

 1. Indstillinger
 2. Apps
 3. Tap 3 små dots I højre hjørne
 4. Særlig adgang
 5. Optimer batteriforbrug
 6. Vælg Alle apps under den lille pil til venstre for Apps ikke optimeret
 7. Find ooono connect og træk slideren til venstre, så appen ikke er valgt.

På mange OnePlus telefoner kan det se sådan ud:

 1. Indstillinger
 2. Batteri
 3. Batterioptimering
 4. Vælg ”ooono connect” og sæt den til ”optimer ikke” i pop-up vinduet
 5. Done.

Ooono trafikalarm fungerer i alle de europæiske lande:

Andorra

Belgien

Bosnien-Hercegovina

Bulgarien

Cypren

Danmark

Estland

Finland

Frankrig

Grækenland

Holland

Hvidrusland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Letland

Liechtenstein

Litauen

Luxemburg

Matla

Norge

Polen

Portugal

Rumænien

Rusland

Serbien

Slovakiet

Slovenien

Spanien

Storbritannien

Sverige

Tjekkiet

Tyskland

Ungarn

Østrig

Ja, den virker som den plejer, men har stadig kun blåt lys og lyd

ooono har nogle forskellige lyde, bl.a. når den forbinder, og når den advarer om en fotofælde.

Hør ooono 1’s forskellige lyde her

KUNDESERVICE

 • Chat

  Chat knappen finder du i bunden af siden og den er bemandet hverdage fra 10 – 16.

 • +45 70 20 20 82

  Kundeservice telefonen har åbent hverdage fra 10 – 16.

 • kundeservice@ooono.dk

  Når du skriver en mail til vores kundeservice, bestræber vi os på at svare indenfor 48 timer på hverdage.

Welcome Stranger! This is an example Text for your fantastic Promo Box! Feel Free to delete it and replace it with your own fancy Message!